Aplazado el desahucio de Antonio y Rosa



 


Ajornat un altre cas de desnonament al barri de Montserrat

El deute que l'Antonio té amb Bankia ha posat en perill el seu pis de 50 m2, on hi viuen deu persones. La hipoteca la van firmar fa 6 anys, per un valor de 138.000 euros. Els agents judicials no han aparegut

Aquest divendres s’ha aturat un nou intent de desnonament al barri de Montserrat, on moltes famílies veuen com els seus ingressos no són prou per pagar la hipoteca. Aquesta vegada l’ordre de desnonament l’ha rebut la família de l’Antonio, del bloc número 32. El deute que té amb Bankia ha posat en perill el seu pis de 50 metres quadrats, on hi viuen deu persones, entre fills i néts. La hipoteca la van firmar fa sis anys, per un valor de 138.000 euros.

L’Antonio obtenia els seus ingressos treballant de ferroveller fins el 2008: "Vaig caure malalt, em va donar una embòlia i ja no vaig poder treballar. A partir d’aquí vaig començar a deure lletres.”

Llavors el pis va entrar a subhasta sense que ningú el comprés. És per això que Bankia s’ha quedat amb la meitat del valor del pis i l’altre meitat l’ha de pagar l’Antonio, que ara es queda sense casa i amb un deute de 150.000 euros. L’únic ingrés que té avui és una ajuda que rep la seva dona de 400 euros i les feines esporàdiques dels fills.

A les dotze del migdia havien d’arribar els agents judicials. Finalment no han aparegut i l’advocat de la família ha comunicat que el desnonament ha quedat ajornat i sense data.

L’Antonio ha rebut el suport de la Plataforma Afectats per la Hipoteca, que demana al banc que cancel·li el deute i que la família es pugui quedar al pis en règim de lloguer social. La Plataforma s’ha mostrat crítica per com l’Ajuntament gestiona aquests casos. Segons Guillem Domingo, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca: “El normal seria que Serveis Socials vinguessin aquí, tinguessin una diagnosi real de l’estat del barri i actuessin amb conseqüència. El que no poden fer és anar esperant cas per cas a última hora a veure si paren els desnonaments.”

Tampoc la Plataforma està convençuda de l’eficiència de la recentment creada Oficina d’Intermediació Hipotecària: "Ja vam dir que aquesta oficina es saturaria i efectivament ha estat aixíí. Les hores que s’estan donant ja són per a principis de març. I també caldrà veure els resultats.”

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca calcula que aquest any hi haurà uns 1.000 ordres de desnonament a Terrassa.

No hay comentarios: